Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Bas den Oudsten

De schat van de eendenkooi, druk 1, 62 blz.
prijs f 1,-; gecartonneerd; jongensboek.
Inhoud: Reinder is niet erg getapt onder zijn vrienden, hij is trots. De boerderij van Reinders vader brandt af. Zij worden ergens anders ondergebracht. Na eerst bij de meester geweest te zijn, krijgt Reinder onderdak bij de kooiboer, waar hij al eens eerder geweest is, toen hij door het ijs gezakt was. Het verhaal ging, dat er een schat in de eendenkooi verborgen was, dit blijkt een Bijbel te zijn, een andere schat dan Reinder zich voorgesteld had.
Conclusie: Dit verhaal laat zich vlot lezen. Er gebeurt het een en ander in, wat spanning in het verhaal brengt, De clou van het verhaal is het spreken over de Bijbel, dit had wel iets meer uitgewerkt mogen worden, ook de indruk, die het op Reinder maakt.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
Bas den Oudsten

De schat van de eendenkooi, druk 1, 62 blz.
De schat van de eendenkooi, door Bas den Oudsten, vertelt van een opschepperige jongen, die hoort van een verborgen schat. Bij het opsporen daarvan merkt hij dat het een familiebijbel is. De mensen van de eendenkooi zijn gelovige protestanten, waar hij voor het eerst over en tot God hoort spreken. Na veel innerlijke strijd en bezinning vind hij de werkelijke schat van de bijbel, het geloof. Een uitgesproken protestants verhaal, dat katholieke jongens misschien niet zo zal aanspreken. (geb. f 1,<97>)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.