Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Co van der Steen-Pijpers

Barendje en het nieuwe clublid, druk 1, 46 blz.
prijs gebonden f 1,30; jongensboek, leeftijd 7-9 jaar.
Inhoud: Het zoveelste deeltje van de "Barendje-serie". Het handelt dus weer over de "Groene spechten club". Meester zou graag zien, dat ze de nieuwe leerling ook toelaten als lid, maar Barendje voelt er niets voor. De jongens speuren naar meesters fiets, die gestolen schijnt. Ze vinden 'm, nemen 'm mee naar de eendenpoel, waar Barendje van de zandafgraving valt en waar ze ontdekken, dat de fiets van een ander is. Stiekem zetten ze de fiets bij het politiebureau. Na enige dagen biecht Barendje alles aan meester op. Alles komt in orde. Ronald mag nu ook lid worden.
Conclusie: Boeiend. Vol humor. Kweekt liefde voor de natuur aan. Fijne verhouding tussen onderwijzer en leerlingen. Pedagogisch verantwoord. Wel een beetje te idealistisch. En het godsdienstige element, hoewel echt, heel zwak. Dat is jammer, want we geven toch graag een positief christelijk boekje. Echter om de andere uitnemende kwaliteiten:
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.
Co van der Steen-Pijpers

Barendje en het nieuwe clublid, druk 1, 46 blz.
Voor jongens van 7-9 jaar
BARENDJE EN HET NIEUWE CLUBLID door Co van der Steen-Pijpers f 1.30.
Een echt jongensboekje, leuk verteld en origineel van opzet. Barendje en zijn vier vrienden hebben een clubje van "natuurvor-sers" en de nieuwe klasgenoot Ronald wordt aanvankelijk niet geaccepteerd, maar na enkele verwikkelingen mag hij ten slotte toch lid worden.
Nederlands Dagblad, 26-11-1968