Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



G.H. van Maren

't Geheim van z'n vijand, druk 1, 85 blz.
prijs gecartonneerd f 1,15; jongensboek.
Inhoud: Paultje heeft veel last van Toon, die hem plaagt en scheldt. Koen beschermt Paul. Ze worden vrienden. Ze bezoeken Dorus de Zwerver, horen van mijnheer Duynstee het verhaal van een roofridder en krijgen verlof om in het bos te spelen. Toon wordt verdacht van diefstal, later blijkt hij onschuldig. Toon en Paul worden vrienden. Strekking: We moeten onze vijand liefhebben en niet te gauw kwaad denken van hen, die ons niet sympathiek zijn, want dan kunnen we ons deerlijk vergissen.
Conclusie: Aardig boekje voor onze 9- tot 11-jarigen. Het biedt een vrij grote verscheidenheid van voorvallen en avonturen, waardoor de aandacht gespannen blijft. Het hoort wel in onze kring thuis.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.
G.H. van Maren

't Geheim van z'n vijand, druk 2, 85 blz.
prijs f 1,25; gebonden; jongensboek.
Inhoud: Paul is een tengere jongen, die het altijd moet afleggen tegen de spot en de kracht van Toon. Paul ontdekt Toons geheim, maar het is niet zo verschrikkelijk, als hij eerst heeft gedacht. Door allerlei belevenissen wordt het uiteindelijk toch goed. Strekking: Wees eerlijk en trouw in je vriendschap; halfheid en spot bezorgen anderen veel leed. We mogen altijd naar de Heere Jezus gaan.
Conclusie: Een zeer spannend boek met goede strekking. Onze jongens zullen het in één adem uitlezen.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.