Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



G. Fahner-Vos

Uit vele landen, druk 1, 86 blz.
gekartonneerd, illustr. van Hans Sturris: matig, maar de omslagtekening is mooi. Geschikt voor jongens en meisjes van 8-12 jaar. Prijs: f 11,70. Inhoud en beoordeling: Een bundel verhalen voor kinderen uit verschillende landen - jammer genoeg is niet altijd duidelijk wélke landen -, om voor te lezen, te vertellen of zelf te lezen. Sommige verhalen waren gepubliceerd in jeugdtijdschriften van de Gereformeerde Gemeenten of verteld op verschillende bijeenkomsten. De stijl van de verhalen is goed en er is ook de nodige spanning. Centraal staat de verkondiging van het Evangelie of de kracht die van het geloof uit mag gaan. Er zijn ook een paar verhalen, die goed te vertellen zouden zijn op een Kerstfeestviering met kinderen, zoals b.v. "Goa, de Vietnamese jongen", een eigentijds verhaal met een goede strekking: vergeving.
Eindoordeel: aanbevolen. M. C. Romein-Vroegindewey
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1986

Open Boekbeoordeling.
G. Fahner-Vos

Uit vele landen, druk 1, 86 blz.
Prachtige zendingsverhalen voor kinderen van de leeftijd van acht tot twaalf jaar.
De verhalen geven situaties uit verschillende landen weer en zijn gericht op onderscheiden christelijke feestdagen, in het bijzonderhet Kerstfeest.
De verhalen vertellen over gebeurtenissen die in werkelijkheid plaatsvinden.
In de verhalen staat de verkondiging van of de verhouding tot het Evangelie centraal. De verhalen lenen zich uitermate om voor te lezen op scholen en zondagsscholen.
Ook zullen de kinderen zelf de verhalen met plezier lezen.

Leesniveau 8.
Omschrijving inhoud in boek