Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

Moord in Ommoord, druk 1, 190 blz.
AVI 8, gebonden, geïllustreerd met 4 mooie zwartwit tekeningen door Adri Burghout, geschikt voor jongens vanaf 15 jaar. Prijs f 21,90.
Inhoud: Roel Westland zit voor de tweede keer in HAVO-4 van het Reviuscollege en... dat is zijn eigen schuld. Hij heeft meer tijd besteed aan het luisteren naar de politieradio, dan aan het maken van zijn huiswerk. Niettemin lukt het hem toch zijn "Inkijkstage" te mogen doen bij de Rotterdamse politie. Want zijn besluit staat vast: hij wil later bij de politie gaan werken. Tijdens zijn stage maakt hij iets heel ingrijpends mee. Er is in de Rotterdamse wijk Ommoord een brute moord gepleegd op een oude dame. Vanaf de eerste dag wordt Roel bij het onderzoek van deze zaak betrokken. Bovendien levert hij een belangrijke bijdrage bij het vinden van de dader. Voordat het echter zover is, moet het rechercheteam heel wat werk verzetten.
Conclusie: Een zeer spannend boek voor jongeren vanaf 15/16 jaar en niet, zoals op de achterkant staat, vanaf 12 jaar. Immers het verhaal speelt zich af op het niveau van HAVO 4/5. Het zal vooral interessant en leerzaam zijn voor jongeren, die later een baan bij de politie willen gaan vervullen. Er worden n.l. de nodige vaktermen gebruikt. De opmerkingen in het verhaal over het bidden voor en na het eten in de kantine, vind ik heel waardevol, maar wat gezegd wordt over werken op zondag in de zorg en bij de politie daarentegen heel ongenuanceerd. Blijkbaar is het boek onzorgvuldig gecorrigeerd, gezien de vele taal- en interpunctiefouten, die ik heb genoteerd. U zult begrijpen dat dit boeiende boek niet geschikt is voor Z.S. leerlingen. Voor oudere jongeren waardeer ik het met:
Eindoordeel: Matig aanbevolen. Krimpen a/d IJssel W Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 2000

Open Boekbeoordeling.