Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



H. Norden

Op leven en dood in het oerwoud van Kameroen , druk 1, 190 blz.
Bijzonderheden: Vertaald werk; naar 't Duitsch, vrij bewerkt door H. van Lennep; geschikt voor jonge menschen boven de 12 jaar; omvang 190 bladz., met 4 platen; prijs f 1.90 ing., f 2.50 geb.
Korte inhoud: Dit Zendingsverhaal is een vervolg op "Nsia, de neef van den toovenaar". Met spanning volgt men de verdere lotgevallen van Nsia, als goeroe in Nkongbetanoe. God heeft daar in Kameroen een deur voor 't Evangelie geopend. Met veel vrucht is hij werkzaam als onderwijzer en zendeling. Met zijn vijanden, die het tot tweemaal toe op zijn leven gemunt hebben, bindt hij in de kracht Gods een strijd aan op leven en dood, die eindigt met de overwinning van het Evangelie.
Beoordeeling: De aard van den neger is goed gezien. Met liefde en kunstgevoel is de natuur beschouwd. Een boek, dat zendingsliefde aanwakkert, waar ze nog niet is, of versterkt, waar ze reeds aanwezig is; dat ook 't verlangen kan opwekken om vreemde landen te zien: dat aardig wat kennis bijbrengt over land- en volkenkunde; dat ons met dankbaarheid vervult voor 't voorrecht, geboren te zijn in een Christenland; dat onder den zegen Gods veel nut zal stichten. Aanbevolen. G. Dick.

Open Gids


J.Lens Bibliotheekgids voor Chr. School- en Jeugdbibliotheken, 1930