Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Francina

Nelly, zul je dapper zijn?, druk 1, 54 blz.
prijs gecartonneerd f 0,90; meisjesboek.
Inhoud: Nelly's moeder moet van de dokter naar een rusthuis. Nelly gaat nu zolang naar haar oma. Het is zo moeilijk voor haar hier te wennen. Maar in de vacantie komt haar vriendinnetje. Samen hebben ze het fijn. Maar Nelly breekt een mooi bord van oma, waar Annie de schuld voor krijgt. Nelly krijgt berouw en vertelt het. Alles komt weer goed.
Conclusie: Dit boekje heeft een goede strekking. Het was niet mooi van Nelly om het niet eerder te vertellen, dat zij de schuldige was. Zij bekent het aan oma, maar oma leert haar ook schuld te belijden aan de Heere. Het geeft echter te weinig actie en daarom zal het de kinderen niet zo erg boeien. Dit is een nadeel van dit boekje, dat toch wel bruikbaar is.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.
Francina

Nelly, zul je dapper zijn?, druk 1, 54 blz.
Nelly, zul je dapper zijn?, vraagt moeder aan haar dochtertje, dat bij oma zal logeren in de tijd dat zij in een rusthuis genezing zal zoeken. Nelly heeft het niet gemakkelijk, ook al omdat ze het wat eenzaam heeft. Als haar vriendinnetje echter ook mag komen, is het grootste leed geleden. Eén keer dreigt alles mis te lopen door een oneerlijkheid van Nelly, maar gelukkig overwint het goede en geeft Nelly blijk toch een dapper meisje te zijn. Lief verhaaltje uit protestants milieu en ietwat sentimenteel, maar goed verteld door Francina. (geb. f 0,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1955-56

Open IDIL-Gids.