Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Wim Wijnands

Met Alva's bril naar de T.V., druk 1, 75 blz.
prijs f 1,55 gebonden; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Teun, Simon en Jaap krijgen een nieuwe schoolkameraad, die ongedacht hun vriend wordt. Samen schrijven ze een t.v.spel, dat voor de school-t.v. uitgezonden wordt. Ze behalen echter niet de eerste prijs, zoals ze gehoopt hadden, maar de tweede. Strekking: We moeten niet te veel op onze eerste gedachten doorborduren en het is fijn, als we een goed verliezer kunnen zijn, want ons devies zij: "Hebt uw naaste lief als uzelf."
Conclusie: Hoewel er even sprake is van een kerkdienst, wordt het boekje beheerst door het t.v.spel als een nieuw motief om te schrijven.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
Wim Wijnands

Met Alva's bril naar de T.V., druk 1, 75 blz.
Met Alva's bril naar de T.V. door Wim Wijnands. De vijfde en zesde klasvan een lagere school neemt deel aan een door de TV uitgeschreven wedstrijd. De leerlingen voeren onder leiding van een kwekeling een zelfgemaakt toneelstukje op, spelend in de tachtigjarige oorlog. De uitgeloofde hoofdprijs gaat echter naar een andere school. Een in protestantse geest, wat ouderwets aandoend verhaal, waar men de letterlijke tekst van het stuk 'Inneming van Den Briel' aan overhoudt. (geb. f 1,55)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1965-66

Open IDIL-Gids.