Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

Jos gaat naar school, druk 1, 96 blz.
geb. in geplastificeerd 4-kleurenomslag, geïllstr., geschikt voor jongens en meisjes van 5-7 jaar. Prijs: f 8,50, maar tot 31 dec. 1986 f 5,50.
Inhoud: Jos gaat voor het eerst naar school. Zijn moeder brengt hem. Hij is gewend alleen te zijn. Dat levert weleens problemen op als hij met de kinderen van de klas omgaat. Hij vindt schoolgaan niet altijd leuk en neemt daarom een 'snipperdag'. De verjaardag van de juf wordt een leuke dag.
Conclusie: Een fris geschreven boek met een grote letter die het heel geschikt maakt voor de jonge lezertjes. Voor kinderen van 4-5 jaar is het goed te gebruiken als voorleesboek. De illustraties zijn erg mooi.
Eindoordeel: warm aanbevolen. A. Doeland
Tweede beoordeling:
goed geïllustr., geschikt voor kinderen van 5-7 jaar. Prijs: f 5,50 (na 31 dec. 1986 j. 8,50).
Inhoud: Jos gaat voor het eerst naar school en komt bij juf Ellie in de klas. Het is een heel lieve juf. Ze gaat op een leuke manier met de kinderen om. Toch geeft ze niet in alles toe. Dat merkt Jos ook wanneer hij met een jongetje uit de klas ruzie maakt of oneerbiedig is tijdens het bidden. Jos moet ook leren met andere kinderen om te gaan.
Conclusie: Een fijn en leuk boekje voor onze kleinen. Pedagogisch en godsdienstig volkomen verantwoord. Taal en stijl zijn goed aangepast aan de leeftijd. Het boekje gaat naar een climax toe.
Eindoordeel: warm aanbevolen. C. L. Maaskant
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1986

Open Boekbeoordeling.