Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronCoby Goedhart

Jaspers kerstfeest, druk 1, 24 blz.
in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Jasper is ziek en voor de Kerstdagen wordt hij heel erg ziek. Vader en moeder vragen de Heere om herstel en in de Kerstnacht komt de ommekeer ten goede. Hadden ze eerst de kerstboom vergeten, nu wordt hij snel opgesierd en zingt moeder bij en van de kaarsjes. Strekking: Het gaat niet om de kerstboom; ze brengt alleen gezelligheid aan. Toch zegt ze kinderen heel veel, omdat 't ook wel laat uitkomen dat 't niet om die kerstboom gaat. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een weinig zeggend boekje met vreemde tekeningen.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.
Coby Goedhart

Jaspers kerstfeest, druk 2, 23 blz.
prijs in slappe omslag f 0,55; jongensboek.
Inhoud: Jasper woont met zijn vader en moeder boven een pakhuis. Jasper moet telkens een drankje innemen, 4 maal per dag. Het gaat tegen het Kerstfeest en nu zou hij zo graag een kerstboompje willen hebben. Temeer, waar op zekere dag mannen het pakhuis vol denneboompjes dragen. Jasper vraagt z'n vader er ook een te kopen. Deze bestelt er een en vraagt aan de koopman of het nog enige dagen mag blijven staan, want boven is weinig ruimte. Dan wordt Jasper heel erg ziek. Er is geen tijd nu voor het boompje. Gelukkig wordt Jasper weer beter. Moeder vertelt hem dat wij op het Kerstfeest denken aan de geboorte van de Heere Jezus. Toch heeft Jaspers vader het boompje gehaald en versierd. Wanneer de kaarsjes branden, ligt de herstellende jongen stil te kijken. Weinig strekking: Gebruik van Heer en kerstboom.
Conclusie: Het doet vreemd aan dat de vader van Jasper het kerstboompje op zondag gaat halen. Het is wel een leuk verhaal, maar wij kunnen het slechts matig aanbevelen.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Coby Goedhart

Jaspers kerstfeest, druk 5, 23 blz.
prijs niet gebonden f 1,25; jongens-en meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Jasper is ziek. Het loopt tegen Kerst en hij wil graag een kerstboom. Vader bestelt een kerstboom, maar haalt hem nog niet op. Jasper wordt echter erg ziek. Vader en moeder denken niet meer aan een kerstboom. Op le Kerstdag komt Jasper bij. Hij vraagt het eerst naar een kerstboom. Moeder vertelt hem dat de kerstboom niet het belangrijkste is met Kerst, maar dat het gaat om het feit van Jezus' geboorte.
Conclusie: Gebruik Heer. Voldoet inhoudelijk niet aan onze bedoeling verantwoorde kinderboeken te verstrekken.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1977

Open Boekbeoordeling.