Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



L. Buth-Villerius

Koen... waar zit je?, druk 1, 92 blz.
geschikt voor jongens en meisjes, om voor te lezen: vanaf ± 4 jaar, om zelf te lezen: vanaf ± 6 jaar, AVI 3, gebonden, geïllustreerd met 44 leuke zwart-wit tekeningen van Jaap Kramer (om de andere bladzijde een tekening).
Inhoud: Koen is een ondernemend kereltje. Hij beleeft nogal het één en ander. Hij vindt het heerlijk, dat het sneeuwt. Hij gaat sneeuwballen en een sneeuwpop maken. Hij is ook weleens een beetje ongehoorzaam. Zijn papa is postbode en hij heeft het extra druk, omdat een collega gevallen is en een arm heeft gebroken. Koen hoort dat. Hij wil papa helpen. In de schuur staat nog een kist met post. Koen gaat op eigen houtje de post rondbrengen. Maar hij kan nog niet lezen. Hij gooit bij elk huis maar wat brieven door de brievenbus. Maar dat gaat dus helemaal verkeerd. Papa is boos. Hij gaat met Koen de brieven weer ophalen en opnieuw rondbrengen. En 's avonds komt dan toch nog het beloofde jonge herdershondje. Wat is Koen dan blij.
Conclusie: Een bijzonder aardig boekje. Leuk verteld. Korte zinnetjes. Fijne opvoedkundige lesjes in het verheel verweven. Heel leerzaam. Een goede gezinssfeer. Daarom:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen aan den IJssel W Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1999

Open Boekbeoordeling.