Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Ina de Vries-van der Lichte

Joke en Hans naar Canada, druk 1, 126 blz.
prijs f 1,55; gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Voordat het gezin van Huismans, de landarbeider, na rijp beraad naar Canada emigreert, krijgt vader een verkeersongeluk, zodat de reis, tot groot verdriet van Hans, moet worden uitgesteld. Eindelijk vangt de tocht over de oceaan aan. In Canada vindt vader werk, ze passen zich snel aan en later komen ook opa en grootmoe en oom Jan uit Holland over. Dan zijn ze weer bij elkaar. Strekking: Emigreren brengt diep-ingrijpende veranderingen, moeilijkheden, scheiding en droefheid. Daarom is het zo nodig, zulk een gewichtig besluit in biddend overleg te nemen. Wie met God naar het vreemde land gaat, kan rustig zijn. God is getrouw.
Conclusie: Op kinderlijke, vlotte en onderhoudende wijze verteld. Fris, onderhoudend, christelijke lectuur voor kinderen van 10-12 jaar in de goede zin, d.w.z. sober en onopgesmukt.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.
Ina de Vries-van der Lichte

Joke en Hans naar Canada, druk 1, 126 blz.
Een emigratieverhaal is Joke en Hans naar Canada, geschreven door Ina de Vries-Van der Lichte. Als vader Huismans besloten heeft naar Canada te emigreren, overkomt hem een ongeluk, waardoor de reis moet worden uitgesteld. Tenslotte breekt toch de grote dag aan en gaan ze allen op de boot. De reis en het verdere - wel erg voorspoedige! - verloop der gebeurtenissen worden aardig verteld. De sfeer is door en door christelijk. Geschikt. (geb. f 1,55)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1957-58

Open IDIL-Gids.