Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

Het kerstfeest van Anneketeun, druk 1, 62 blz.
G.K.C.B. 8 t.d.t. Anneketeun, een meisje uit Enkhuizen, moet zes weken naar een gezondheidskolonie te Egmond. Ze ziet er erg tegenop, maar het verblijf valt bijzonder mee. Juist als ze naar huis zal mogen (met Kerstfeest) krijgt ze waterpokken en moet ze in een barak worden verzorgd. Tot haar verrassing komen haar ouders en haar vriendinnetje met haar Kerstfeest vieren. Een heel eenvoudig verhaal, maar zo verteld, dat de kinderen het met belangstelling zullen lezen, Het is een echt Christelijk boek. De betekenis van het Kerstgebeuren wordt duidelijk en kinderlijk aangegeven. Over het gebed en het vertrouwen op de Here Jezus Christus als de Goede Herder worden treffende dingen gezegd. Met genoegen aanbevolen!

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1949Het kerstfeest van Anneketeun, druk 1, 62 blz.
Prijs f 0,75; gecartonneerd; geïll.; meisjesboek.
Inhoud: Anneketeun moet op advies van de schoolarts naar een vacantiekolonie. Daar heeft ze het goed naar haar zin. Maar enkele dagen voor ze naar huis mag, krijgt ze waterpokken. Nu moet ze Kerstfeest hier vieren, want al is ze beter, toch kan ze nog niet naar huis. Maar wat een verrassing: van thuis komen ze allemaal naar haar toe! De kerstboom gebruikt. Condusie: Een wel aardig geschreven verhaaltje, waarin we kennis maken met het leven in een vacantiekolonie. Maar we missen een gezonde diepgang in de geestelijke inhoud ervan. Dit komt vooral duidelijk uit in de viering van het Kerstfeest. Zo gemakkelijk wordt er gezegd, dat de Heere Jezus ook voor Anneketeun geboren is. We willen liever boekjes, waarin het Kerstevangelie "naar de Schriften" duidelijker uitkomt. Dan hebben we ook geen kerstboom nodig.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1949

Open Boekbeoordeling.