Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Coby van der Hidde

Wat een verrassing!, druk 1, 31 blz.
prijs f 0,65 in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Anneliesje logeert bij tante Louise, omdat haar moeder ziek is. Maar tante Louise, die zo erg deftig is, begrijpt niets van de verlangens van het kleine meisje. Totdat het kerstfeest wordt en het gezin van Geurts moeder haar opneemt. Strekking: Het gaat er om het kind te begrijpen en te geven, wat echt goed voor haar is. Het kerstboompje is niet belangrijk; de komst van de Heere Jezus maakt het echt kerstfeest. Gebruik van de kerstboom.
Conclusie: Een echt kinderboekje. Duidelijk wordt de kern van het kerstevangelie gesteld. Er was in dit verhaal zo'n mooie gelegenheid om het juist zonder kerstboom te laten uitkomen! Waarom is die niet benut?
Eindoordeel: matig aanbevolen!
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Coby van der Hidde

Wat een verrassing!, druk 1, 31 blz.
Wat een verrassing! door Coby van der Hidde is een ietwat zoetig en ouderwets verhaaltje over Anneliesje, die het kerstfeest zonder haar moeder zal moeten vieren. In huis bij een deftige tante is het meisje alles verboden. Omdat ze de kerstboom zo mist, gaat Anneliesje er zelf een versieren in het bos. Wat een verrassing als tante tenslotte van inzicht verandert en het kerstfeest toch wordt gevierd. (f 0,65)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.