Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Anne de Vries

Groot vertelboek voor de bijbelse geschiedenis, druk 27, 636 blz.
Met meer dan 200 tekeningen van C. Jetses
Dit Groot Vertelboek is om zijn voortreffelijke kwaliteiten geroemd als een meesterwerk. De uitgave van vele vertalingen heeft aan dit werk internationale vermaardheid gegeven. De tekeningen van de beroemde C. Jetses vertonen een zeer bijzondere eigenheid en zij wekken de typerende bijbelse sfeer, die in staat is de bijbelse figuren voor altijd in het geheugen van de kinderen te prenten. Enkele citaten uit de talrijke lovende besprekingen:
"In dit werk toont Anne de Vries zich een meesterlijk verteller. Het Woord zelf laten spreken, maar dan zó, dat het zich rechtstreeks tot het kind richt.. misschien is er geen moeilijker taak van overzetting te bedenken, Anne de Vries is hierin o.i. beter geslaagd dan enige auteur van enige Nederlandse kinderbijbel."
Haagse Post
"Wij vestigen gaarne zeer nadrukkelijk de aandacht op 't verschijnen van dit boekwerk."
De Christenvrouw
"Zelden heb ik met zo grote instemming en belangstelling een kinderbijbel gelezen als dit "Groot Vertelboek". Het is alles anders dan gewoon. Vertelling en illustratie is superieur. Wie dit werk aanschaft, geeft het beste, wat hij aan zijn kinderen op reis door dit leven kan meegeven."
De Wekker
"De vele illustraties zijn van C. Jetses en munten uit boven hetgeen op dit gebied bestaat.
"Kind en Zondag
"Met dit meesterwerk slaat De Vries een brug naar het bijbellezen."
Trouw
"Het is een voorrecht in het bezit te zijn van dit vertelboek."
Friesch Dagblad
Omschrijving inhoud in boek