Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

Vlucht voor de vijand, druk 1, 72 blz.
geschikt voor jongens en meisjes, vanaf 8 jaar. AVI 7, gebonden, geïllustreerd door Adri Burghout. Thema: oorlog. Prijs van dit actieboek: tot 31 dec. f 8,90; daarna f 11,90.
Inhoud: "De Duitsers komen!" "Vlug", zegt David tegen zijn zusjes Rachel en Hanna, "verstop je in de hooiberg." David wil vader en moeder gaan helpen. Zij zijn nog in huis. "Ik hoop, dat ze zich nog op tijd hebben kunnen verstoppen." Eindelijk gaan de Duitsers weg. De kinderen rennen het huis in maar het is er zó stil... Ze roepen vader en moeder maar er komt geen antwoord. De kinderen blijven alleen achter. Wat nu? Waar moeten ze naartoe? De volgende morgen zien David en z'n zusjes weer Duitsers naderen. Ze moeten weg. Nu!
Conclusie: Dit boek is ook in Amerika verschenen. Op eenvoudige, maar indringende wijze wordt hier het leven van drie Joodse kinderen beschreven, die samen met hun ouders ondergedoken zijn en verraden worden. Hun ouders en ook de mensen waar ze logeren, worden meegenomen. De kinderen blijven alleen achter en gaan een paar dagen later naar twee verschillende gezinnen. Dit tot groot verdriet van David. Ook nu krijgen ze weer te maken met verraders. David hoort bij het onderduikgezin voor het eerst de naam van de Heere Jezus. Hij gaat mee naar de kerk. Uiteindelijk loopt het heel goed af want zijn ouders overleven het concentratiekamp.
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Lunteren M.L. Breugem-Kardol
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 2000

Open Boekbeoordeling.