Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Frieda Mout-van der Linden

Ernst van de Eikenlaan gaat vissen, druk 1, 77 blz.
AVI 6, gebonden, geïllustreerd met 16 mooie zwart-wit tekeningen door Jaap Kramer, geschikt voor jongens en meisjes, voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf 6 jaar. Prijs f 12,50.
Inhoud: Met Ernst beleef je altijd wat! Als hij en zijn zusje op het huis moeten passen, zorgt Ernst voor een deftig concert. Maar daardoor vergeet hij dat hij op zijn kleine broertje moet passen. En die haalt intussen al zijn kleertjes uit het kastje. Op een dag gaat Ernst met de buurman mee om te vissen. Hij heeft een mooie hengel. Thuis heeft hij daar al mee geoefend. En hij vangt dan een grote vis die kan praten. Die roept angstig: "Au... au... maak gauw los die haak!"
Conclusie: Dit is deeltje 5 in de serie "Ernst van de Eikenlaan". De verhalen van "Ernst van de Eikenlaan" zijn eerder verschenen in "Terdege-Junior". De titel van dit boekje "Ernst gaat vissen" dekt niet de hele inhoud ervan. Het heeft betrekking op maar één van de 14 afzonderlijke verhalen in dit boekje. Het zijn wel stuk voor stuk leuke kinderverhalen met humor, waar de jonge lezertjes van zullen genieten. En daarom:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen a/d iJssel W Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 2000

Open Boekbeoordeling.