Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



G. Gilhuis-Smitskamp

Een feestjurk voor Fietje, druk 1, 16 blz.
prijs f 0,25; in slappe omslag; meisjesboek.
Inhoud: Pietje wil haar zieke moeder op haar verjaardag verrassen met een kuikentje. Tot haar grote verdriet sterft het diertje. De dag eindigt met twee grote verrassingen: moeder mag voor 't eerst het bed uit en vader komt van een zeereis thuis. Hij brengt een prachtige jurk mee. Strekking: Verhaal met alg. strekking. Gebruik van Here.
Conclusie: Goed verteld. Verdriet en vreugde warm uitgebeeld.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
G. Gilhuis-Smitskamp

Een feestjurk voor Fietje, druk 1, 16 blz.
Uitstekend van taal, sfeer en stijl is Een feestjurk voor Fietje, door Gr. Gilhuis-Smitskamp. Het is voor kleine Fietje erg sneu dat moeder ziek is en voor haar geen zomerjurkje kan maken, want de kinderen op school plagen haar met haar dikke donkere jurk. Op moeders verjaardag wordt echter alles weer goed voor Fietje: vader, die vaart, komt thuis; moeder mag weer wat op en Fietje krijgt een prachtige feestjurk. Een aardig boekje, in christelijke geest, met leuke tekeningen van Mies Bloch.(f 0,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.

G. Gilhuis-Smitskamp

Een feestjurk voor Fietje, druk 2, 16 blz.
prijs f 0,55 in slappe omslag; meisjesboek. leeftijd 5-8 jaar.
Inhoud: Als we met Fietje kennis maken is haar moeder ziek en haar vader op zee. Fietje moet haar moeder verzorgen. Het is al ver in het voorjaar en nog loopt Fietje in een wollen jurkje. Moeder kan nu geen nieuwe zomerjurk voor haar maken. Het zit Fietje alles wel een beetje dwars. Gelukkig komt na een paar dagen vader thuis, nog wel op moeders verjaardag. Tot Fietjes grote verrassing heeft vader voor haar een nieuwe jurk meegebracht.
Conclusie: Een prettig boekje met christelijke inhoud. Leuk verteld en opvoedkundig verantwoord. Echt geschikt voor onze kleinen, hoewel het lettertype wat aan de kleine kant is en de bladzijden te veel bedrukt zijn.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.