Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J. Snoep Jr.

Voor Dordt en 't Vaderland , druk 1, 162 blz.
jongens- en meisjesboek; geschikt voor een leeftijd van ± 12-14 jaar; Vaderlandsche geschiedenis.
Korte inhoud: "Historisch verhaal over de gebeurtenissen binnen Dordrecht in 1809----1813", zoo lezen we op het titelblad. Daarmede is de inhoud juist weergegeven. Het boek geeft een duidelijke beschrijving van het leven onzer vaderen onder de Fransche overheersching. Vele geschiedkundige gebeurtenissen zijn er in verwerkt, zoodanig, dat het een zeer boeiend geheel vormt. Het gezin van Gerard Smits, Ds. van Kooten, een Fransch soldaat... we noemen slechts enkele hoofdpersonen uit dit zeer aanbevelenswaardig boek. Ook Knapen- en Jongelingsvereenigingen zullen hunne bibliotheek met dit boek verrijken. 't Zal lezers vinden.
Conclusie: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1939

Open Boekbeoordeling.
J. Snoep Jr.

Voor Dordt en 't Vaderland , druk 2, 162 blz.
prijs f 1.90; gebonden; geïll.; jongens- en meisjesboek, leeftijd 12-14 jaar; Catalogusno. 186. Strekking: Vad. Gesch., n.l. de historische gebeurtenissen binnen Dordrecht in 1809-1813. Het geeft een duidelijke beschrijving van het leven onzer vaderen onder Fransche heerschappij.
Conclusie: Het is een zeer aanbevelenswaardig leesboek onzer Vad. Gesch. Vooral de bibliotheken onzer vereenigingen moeten dit werk aanschaffen.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1946

Open Boekbeoordeling.