Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Salvafama

Volkomen veilig , druk 2, 158 blz.
't Verhaal beschrijft den levensloop van Francis Alard; die eerst monnik werd, daarna de „nieuwe leer" omhelsde, vluchtte naar Duitschland, studeerde voor predikant; naar Antwerpen terugkeerde, maar door moeder en zuster aan de inquisitie werd overgeleverd. Op wonderbare wijze ontkomt hij aan den dood door vergiftiging en ontvlucht om het vonnis van verbrand te worden te ontgaan. Bereikt Duitschland weer, alwaar hij lange jaren het Woord mag verkondigen. Zeer aanbevolen. Boekbeoordeling in bijblad van "De Christelijke Familiekring : tijdschrift voor zondagsschool en huisgezin", 1919
Salvafama

Volkomen veilig , druk 2, 158 blz.
Bijzonderheden: een verhaal uit den tijd der kerkhervorming in België (16e eeuw). Bekroond door Ned. Zond.schoolver., 2e druk; omvang 157 blz.
Korte inhoud: Dit verhaal vermeldt de geschiedenis van jonker Francis Allard uit Antwerpen, later pater Timotheus en nog later de evangelieprediker Allard in Oldenburg.
Beoordeeling: Van de hervorming in "België" (dit moet natuurlijk de Zuidelijke Nederlanden zijn) vernemen we betrekkelijk zeer weinig. Het grootste deel van het boek is gewijd aan de gevangenneming en vlucht van den ketterschen pater Timotheus. Enkele illustraties van Geerling lichten het verhaal toe, dat niet bijzonder boeiend is. Aanbevolen. J. R.

Open Gids


J.Lens Bibliotheekgids voor Chr. School- en Jeugdbibliotheken, 1930