Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronDieuwke Winsemius

Appeltjes aan een cactus, druk 1, 109 blz.
prijs gecartonneerd f 2,35; meisjesboek.
Inhoud: Riemkes vader is schrijver en is vaak in het buitenland. Dit keer blijft hij meer dan een jaar weg. Moeder werkt als onderwijzeres en zorgt goed voor haar kinderen, Riemke en Bastiaan. Riemke beleeft van alles met haar poppen, maar lijdt onder vaders afwezigheid. Tegen Kerst koopt ze appeltjes van hulst op de markt en prikt die aan een cactus. Ze gelooft dat vader nu gauw thuiskomt. Dat gebeurt inderdaad tegen Kerstmis. Gebruik van de kerstboom.
Conclusie: De fijne omgang tussen moeder en kinderen uitstekend beschreven, Stijl goed. Er zit echter niet veel spanning in. Van godsdienstige opvoeding niets te bespeuren. Jammer!
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
Dieuwke Winsemius

Appeltjes aan een cactus, druk 1, 109 blz.
Appeltjes aan een cactus door Dieuwke Winsemius. Wanneer de kalveren op het ijs dansen of... als er appeltjes aan een cactus groeien, dan zal de vader van een klein meisje weer bij moeder en haar broertje terugkomen. Het wachten duurt soms erg lang. Gelukkig zijn er de fijne feestdagen en een gezellige vakantie. En als je zelf een beetje meehelpt en je vader weer een nieuw boek over zijn avonturen kan schrijven, dan is alles weer goed. Een oorspronkelijk boekje, aardig verteld, fijngevoelig en met de nodige humor. (geb. f 2,35)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1967-68

Open IDIL-Gids.