Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. Duyser

Als g'in nood gezeten ...., druk 1, 36 blz.
prijs 35 cent; in slappen omslag; geïll.; jongensboek, leeftijd 10-14 jaar; Catalogusno. 287. Strekking: Spannend verhaal uit de Mei-dagen van 1940. Japie verliest zijn Moeder en Vader en ligt zelf zwaar gewond in een ziekenhuis. Hij leert den Heere Jezus kennen en sterft dan ook.
Conclusie: Zeer jammer, dat in dit mooie verhaal de algemeene verzoening naar voren komt. 't Is overigens een goed en leerzaam verhaal. Vooral aantrekkelijk voor jongens van 10-14 jaar. Ook meisjes kunnen het lezen.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1946

Open Boekbeoordeling.
A. Duyser

Als g'in nood gezeten ...., druk 2, 39 blz.
prijs f 0,50; in slappe omslag; jongensboek, leeftijd 9-11 jaar.
Inhoud: Dit boekje vertelt van de oorlogsdagen Mei 1940 in Rotterdam. Vader is in dienst en sneuvelt, Moeder komt om bij de redding van Jaapje, die in een ziekenhuis moet opgenomen worden, waar hij ook sterft.
Conclusie: Dit boekje zal de jongens zeker boeien, Het is een indrukwekkend verhaal. Maar de godsdienstige inhoud kan onze instemming niet hebben. Daar wordt gesproken in woorden, die bij de algemene verzoening thuis horen. Dit is erg jammer, want de bedoeling van de schrijver is heel goed. Hij wil zijn verhaal een evangeliserende strekking geven. Daarom vinden we het jammer, dat we dit boekje om zijn godsdienstige inhoud niet van harte aan kunnen bevelen.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.