Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Liesbeth Lems

Annelot en de opblaasbal, druk 1, 48 blz.
prijs gebonden f 2,-; geïllustreerd; meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Annelot krijgt op haar verjaardag een opblaasbal. Bij een bezoek aan het strand wordt de bal door de zee meegenomen. Later wordt de bal door een stel kinderen uit een gezondheidscentrum gevonden. Een ander meisje krijgt hem, doch heeft er geen vrede mee. Daar de naam op de bal staat, weet ze waar de bal heen gezonden moet worden. Dit doet ze ook. Van het meisje ontvangt ze later een nieuwe bal.
Conclusie: Voor de kleintjes leuk beschreven, Het schuldgevoel van Sandra over het behouden van de bal komt goed uit. Het gevoel van naastenliefde blijkt ook van de kant van Annelot, ze geeft een nieuwe bal. Wat de Godsdienstige strekken betreft: Annelot zingt haar avondgebedje en ze vraagt of de Heere Jezus ook voor haar bal kan zorgen. Eindoordeel aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1969

Open Boekbeoordeling.
Liesbeth Lems

Annelot en de opblaasbal, druk 2, 48 blz.
prijs gebonden f 2,45; leeftijd 7-9 jaar, jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Annelot neemt haar bal, die zij op haar verjaardag gekregen heeft, mee, als ze een dagje naar het strand gaan. Haar bal drijft weg. Later brengt de zee hem terug, zodat hij gevonden wordt. Een spastisch meisje krijgt hem in handen. Omdat de naam en het adres van Annelot op de bal staan vindt ze het niet goed hem te houden en stuurt hem dan ook terug. Als beloning krijgt zij nu ook een bal van Annelot.
Conclusie: Niet zo gemakkelijk om voor de jongeren van de Zondagsschool een boekje te schrijven, waarin het godsdienstig element z'n plaats inneemt, dat we het verantwoord mee kunnen geven op het Kerstfeest. Niet onaardig worden ons bepaalde dingen verteld tot lering van kinderen, maar als geheel bevredigt dit boekje niet bijzonder. Of kinderen het geboeid zullen lezen, is ook nog een vraag, daarom kunnen we het niet voluit aanbevelen.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1973

Open Boekbeoordeling.