Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J.L. Schoolland

Van Fieneke en Marjolijn , druk 1, 53 blz.
prijs f 0,90; gebonden; meisjesboek.
Inhoud: Fieneke van dokter van Dam en Marjolijn van kunstschilder Terborg zijn dikke vriendinnetjes. Ze zijn rond het Kerstfeest bezig met het maken van een sneeuwpop. Ze verdwalen op de hei als ze op eigen houtje de stoel van Teuns grootvader, die uit het ziekenhuis terugkomt, willen versieren. Fienekes grootouders komen met de kerstdagen logeren. Strekking: Het godsdienstig element is nogal gewild. Verder een boekje met heel weinig strekking.
Conclusie: Het boekje is wel aardig beschreven, maar de inhoud heeft niet erg veel te betekenen. Kennelijk is het een deeltje uit een serie van meer boekjes, die over Fieneke en Marjolijn geschreven zijn. Men kan uit dit deeltje niet alles begrijpen, wanneer men niet eerst ook de andere delen gelezen heeft.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
J.L. Schoolland

Van Fieneke en Marjolijn , druk 1, 53 blz.
We lazen reeds over de belevenissen Van Fieneke en Marjolijn in de zomer en de herfst. J.L. Schoolland voegde hier een boekje aan toe over het leven van deze beide vriendinnen in de winter. Het verhaal wil uitdrukkelijk vormen tot dieren-en mensenliefde, gedragen door christelijke overtuiging. De protestantse terminologie zal voor katholieke lezertjes wel wat moeilijkheden opleveren. Ondanks de goede strekking achten wij dit boekje daarom minder geschikt. (geb. f 0,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1958-59

Open IDIL-Gids.