Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



W. Alting

Van Hannie en Keesje, druk 1, 16 blz.
G.K.O. 4 t.d.t. Het eerste hoofdstukje vertelt van een lekkage; met de gang van de gebeurtenissen houdt dit niet het minste verband. De kinderen gaan met Grootmoeder naar de stad; in de bazar raakt Keesje verloren; zonder de minste spanning of inspanning wordt hij gevonden. Dit boekje is het summum van onbeduidendheid en van oppervlakkigheid, al is het goed bedoeld. We geven graag toe, dat het heel moeilijk is, wat nieuws te geven voor de kleine lezers, maar ze hebben stellig recht op iets, dat meer gehalte heeft. Dat geldt zowel het ethische als het religieuse; in beide opzichten is dit verhaal beneden de maat. Kwaad zal het niet doen; maar voor onze Kerstuitdeling zoeken we lectuur, die het Evangelie brengt. We hebben bij deze Uitgever zoveel keus uit betere, dat we liever andere gebruiken.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1949

W. Alting

Van Hannie en Keesje, druk 1, 16 blz.
Prijs f 0,20; in slappe omslag; geïll.; jongens- en meisjesboek. Leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: De twee kinderen zijn bang voor storm. Wordt er niet beter op, als ze merken dat het in hun kamertje lekt. De dag na de storm is het leed geleden. Mogen dan mee naar de stad. In een warenhuis beleven ze prettige en spannende ogenblikken, vooral omdat Keesje hopeloos verdwaalt. Strekking: Bij weervinden is de vreugde groot. Krijgen een cadeautje. Gebruik van Heer.
Conclusie: Weer zo'n bekend thema. Er zit weinig strekking in. Alleen een mededeling "dat de lieve Heer voor de kindertjes zorgt". Weinig waarde als Zondagsschoollectuur.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1949

Open Boekbeoordeling.