Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronC.Th. Jongejan-de Groot

Toen het circus kwam, druk 1, 85 blz.
prijs gebonden f 1,20; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Hans en Diddy komen in contact met Erna, de dochter van de exploitant van het circus. Strekking: 't Verkeerde komt toch uit. De andersdenkende en vervreemde moeten we vertellen van de Heere Jezus.
Conclusie: Of het nu wel verstandig is om de kinderen weliswaar niet naar de circusvoorstelling te laten gaan, maar wel de dieren aldaar te laten bezichtigen? Dat 't verkeerde zonde is voor God komt onvoldoende naar voren.
Eindoordeel: niet aanbevolen,
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1959

Open Boekbeoordeling.
C.Th. Jongejan-de Groot

Toen het circus kwam, druk 1, 85 blz.
Bovenstaande bemerkingen gelden eveneens voor Toen het circus kwam, door C.Th. Jongejan-De Groot. Als het circus komt, mogen Hans en Diddy er niet naar toe, omdat daar mensen hun leven wagen en de dag des Heren niet tellen. Als vader, slager zijnde, vlees voor de wilde dieren mag leveren, neemt hij de kinderen echter één keer mee. Ze sluiten dan vriendschap met het circusmeisje Erna, die het tweetal 's avonds stiekem een voorstelling binnenloodst, zeer tot ongenoegen van Hans' en Diddy's ouders. Als de kinderen met tante Jans een maand buiten zijn, treffen zij Erna opnieuw, in een salonwagen, maar tante wenst geen omgang. Wanneer echter Erna's oma naar het ziekenhuis moet, nemen de ouders van Hans en Diddy Erna zolang bij zich in huis. En het allermooiste van de vakantie is, dat Erna nu van de Here Jezus hoort vertellen. Een verhaal dus met een sterk moralistische inslag, maar verder niet onaardig. Kan gelezen worden. (geb. f 1.20)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1959-60

Open IDIL-Gids.