Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronHeleen

Ruth van Laar, druk 1, 77 blz.
prijs f 1,10; gebonden; geïll.; meisjesboek; leeftijd 10-12 jaar.
Inhoud: Ruth is een tijdens de oorlog in het gezin van Laar opgenomen Jodenmeisje. Ze doet veel voor Leo, een blinde jongen in dit gezin. Als ze ouder wordt komt ze er achter, dat haar broers haar broers niet zijn en dat vader en moeder haar "echte" ouders niet zijn. Brengt heel wat moeilijke vragen mee. Aan 't einde blijkt toch duidelijk, dat Ruth bij het gezin van Laar behoort; immers ze wil niet mee met een rijke oom naar Amerika. Gebruik van Heer en Heere.
Conclusie: Probleem "blinde kind" en "jodenkind" goed behandeld. 't Geestelijk leven oppervlakkig beschreven. Overigens een goed, vlot geschreven boek.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1951

Open Boekbeoordeling.
Heleen

Ruth van Laar, druk 2, 76 blz.
prijs gecartonneerd f 1,10; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Ruth is een vondelinge, opgenomen (als van God ontvangen!) in het gezin van Laar. De blinde zoon Leo en Ruth doen veel voor elkaar. Als Ruth te weten komt, dat ze niet een echte van Laar is, komen de moeilijkheden. Toch is ze met zoveel banden, gelukkig ook godsdienstige, aan het gezin verbonden, dat ze liever blijft bij wie ze liefheeft, dan met een rijke oom en tante naar Amerika te gaan. Strekking: Kind van God te zijn is meer waard dan alle schatten der wereld.
Conclusie: Vlot verhaal. Opvoeding van de blinde jongen juist.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.