Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronCorry Blei-Strijbos

Riet is zo alleen ..., druk 1, 102 blz.
prijs f 1,80, gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Riet woont in een woonwagen, wat ze heel niet weten wil voor het meisje, waarmee ze naar de huishoudschool fietst. Ze heeft het niet gemakkelijk thuis. Met haar vader moet ze in vakantietijd mee langs de deuren om te vragen of er nog wat te slijpen is. Ze houdt erg veel van hun paard, maar vader verkoopt het om een auto er voor in de plaats te nemen. Met haar gezondheid gaat het heel niet goed. De ouders van haar vriendinnetje brengen de dokter er van op de hoogte. Deze zorgt, dat Riets moeder er een maand uitgaat, terwijl ze zelf op mag knappen bij de ouders van haar vriendin. Gebruik van Heer.
Conclusie: Dit boekje laat zich vlot lezen. Het loopt allemaal nogal mooi, haast te mooi. Maar het heeft wel een goede strekking, Hier wordt naastenliefde in praktijk gebracht.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Corry Blei-Strijbos

Riet is zo alleen ..., druk 2, 102 blz.
prijs gecartonneerd f 1,80; meisjesboek.
Inhoud: Riet van Duin, dochter van een scharenslijper, raakt bevriend met Ans Beekman. Moeder is zwak en vermoeid. Riet gaat vaak met vader mee. Ze houdt veel van Bles, het paard van haar vader. Als Riet ziek wordt, zoeken Ans en haar moeder haar op. De familie Beekman bemoeit zich dan met het scharenslijpersgezin ten goede. Strekking: Liefde wordt aangekweekt voor de minder-bedeelden en voor dieren. Godsdienstige strekking: Alleen het gebed speelt een rol. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een mooi en boeiend geschreven boek. Evangelisatie-verhaal.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Corry Blei-Strijbos

Riet is zo alleen ..., druk 3, 102 blz.
prijs gebonden f 2,20: meisjesboek, leeftijd 10-14 jaar.
Inhoud: Riet, een meisje uit een woonwagen, heeft zich gehecht aan het paard van haar vader. Deze verkoopt het. Thuis is ze als enig kind erg eenzaam. Via de huishoudschool vindt ze een vriendin. Daar wordt ze thuis opgevangen en via de ouders van dit vriendinnetje komen allerlei dingen weer in orde. Gebruik van Heer.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.