Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronLenie Stafleu-Kruikemeier

Peter, de parkiet, druk 1, 51 blz.
prijs gecartonneerd f 1,30; meisjesboek.
Inhoud: Rinske, het dochtertje van een dokter, is samen met haar buurmeisje Joke op zoek naar de uit hun huis weggevlogen parkiet. Ze verdwalen prompt en komen aan het andere eind van de stad terecht, waar een vriendelijke meneer ze op de tram zet, die ze veilig thuis brengt. De parkiet is ondertussen ook weer teruggebracht. Strekking: weinig strekking, geen godsdienstige, hoogstens wat opvoedkundig. Stijl is wel goed. Gebruik van Heer.
Conclusie: Inhoud en titel dekken elkaar niet. 't Gaat in het boek over het meisje Rinske en weinig over Peter, de parkiet. Illustraties wel aardig, niet erg gelukkig gegrepen voor uitdeling op het Kerstfeest,
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Lenie Stafleu-Kruikemeier

Peter, de parkiet, druk 1, 51 blz.
Peter, de parkiet door Lenie Stafleu-Kruikermeier. Rinske raakt op een kwade dag haar parkietje kwijt. Als zij enkele dagen later even in vaders auto moet wachten, meent zij haar Peter in de verte te zien. Het gevolg is, dat Rinske en Peter allebei zoek raken, tot aan het blijde slot. Een gezellig boekje met enkele goede pedagogische trekjes, bijvoorbeeld als het verdwaalde meisje weigert om zich door een vreemde heer te laten thuisbrengen.(geb. f 1,30)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.