Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronAndré de Jong

Paddeltje en Pommetje het zeegat uit, druk 1, 78 blz.
Paddeltje en Pommetje het zeegat uit is eveneens een jeugdboek waarin de zee een grote rol speelt. André de Jong beschrijft boeiend hoe de twee jongens met nog twintig andere padvinders een grote zeereis mogen maken. Ze beleven nogal wat: een vliegtuigongeval op zee, een schipbreuk, een tornado, een aardbeving, en tenslotte verdwalen ze ook nog in een woestijn en Paddeltje redt iemand van de verdrinkingsdood! Het bezwaar is dat het al bij al wat onwaarschijnlijk is, maar het jonge volkje zal er wel van smullen. (geb. f 1,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1955-56

Open IDIL-Gids.

André de Jong

Paddeltje en Pommetje het zeegat uit, druk 1, 78 blz.
gebonden; jongensboek, leeftijd 12-14 jaar.
Inhoud: Tweeëntwintig padvinders uit elf provincies mogen op kosten van de directeur van een scheepvaartmaatschappij een zeereis maken. Ze komen in New-York, West-Indië, Venezuela enz. Ze beleven allerlei gevaarlijke avonturen. In een volgend boek wordt de thuisreis verteld. Strekking: Weinig geestelijke strekking. Zo nu en dan komt de bewarende hand Gods naar voren. Gebruik van Heer.
Conclusie: De grotere jongens zullen wel van dit boek genieten. Voor onze Z.S. minder geschikt, omdat er veel te weinig geestelijke strekking in wordt gevonden.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.