Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJohan Hidding

Nannie krijgt een tuintje, druk 1, 39 blz.
prijs f 0,60; in slappe omslag: meisjesboek.
Inhoud: Nannie krijgt een tuintje op 't erf van buurman en een vriendinnetje ergens in de buurt. 't Vriendinnetje vertrapt de perken van haar tuintje. Wanneer Nannie, die boos geworden is, 't later goed komt maken, laat ze uit medelijden daar de vogeltjes uit de volière los. Alles komt terecht. Strekking: Wees niet te gauw boos, blijf van andermans bezit af, heb medelijden met zieke medemensen. Liefde voor de natuur.
Conclusie: 't Godsdienstig element is er ergens tussen geschoven. Uiterst oppervlakkig.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.
Johan Hidding

Nannie krijgt een tuintje, druk 2, 44 blz.
gebonden, geillustreerd, meisjes 6-7 jaar, prijs f 2,50.
Inhoud: Nannie krijgt een nieuw vriendinnetje: Ze heeft een mooie tuin met een vogelkooi. Nannie heeft medelijden met de vogels. Van buurman krijgt ze een stukje grond. Daar plant en zaait ze in. Het wordt een mooi tuintje. Haar nieuwe vriendinnetje Rie komt kijken, maar Nannie wordt boos als Rie over haar perkje rijdt. Later wil Nannie de vogels van Rie een plezier doen door ze een poosje los te laten. Een wordt er opgegeten door de kat. Als de school vijftig jaar bestaat, wint ze de eerste prijs met haar step die ze versierd heeft met goudsbloemen uit haar tuin.
Conclusie: Dit boek is geschikt als geschenk van de zondagsschool. Duidelijk komt tot uiting dat de Heere alles laat groeien. Gewezen wordt op die andere mooie tuin, het Paradijs, en wat daar is gebeurd. Dit gebeurt op kinderlijke wijze en past goed in het verhaal.
Eindoordeel: Warm aanbevolen. A.D.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1981

Open Boekbeoordeling.