Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronC.Th. Jongejan-de Groot

Met z'n drietjes, druk 1, 95 blz.
prijs gebonden f 2,50; geïllustreerd; meisjesboek, leeftijd 8-10 jaar.
Inhoud: Josje en Toos, twee schoolvriendinnetjes, vinden in het witte huis, waarin twee dames zijn komen wonen, een nieuw vriendinnetje Liesbeth, een verlegen weesje, die maar moeilijk aan het stadsleven wennen kan en ook niet weet hoe ze er zich gedragen moet op een christelijke school. Toos, die nogablokken koopt voor zendingsgeld, is voor haar heel geen voorbeeld. En Josje tenslotte ook niet. Want die wil in het vakantiecentrum een poppejurkje, dat oma gebreid heeft, als haar eigen werkje inleveren. Door Smikkie, de poes van Liesbeth, krijgen ze er tenslotte nog een vriendinnetje bij, Barbara, een ongelukkig meisje. En Toos... Toos gaat verhuizen en krijgt een broertje of zusje. De ene keer Heer Jezus, de andere keer Heere Jezus.
Conclusie: Een goed boekje, dat door onze kinderen met spanning gelezen zal worden.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1969

Open Boekbeoordeling.
C.Th. Jongejan-de Groot

Met z'n drietjes, druk 2, 95 blz.
prijs gebonden f 2,85; meisjesboek, leeftijd 9-14 jaar.
Inhoud: Twee vriendinnen van de Chr. School krijgen er een klasgenootje bij, een wees, die geen godsdienstige opvoeding heeft gehad. Die wordt door de twee opgenomen en maakt hen beschaamd door haar eerlijkheid. Vooral Josje wil de zaak bedriegen, maar komt er toch op terug. Het wordt een hechte en echte vriendschap.
Conclusie: Vlot en boeiend beschreven. Een goed geheel; goed getekende karakters. Paedagogisch en godsdienstig wel goed en verantwoord.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1971

Open Boekbeoordeling.