Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



A.M. Pronk-Oudshoorn

Margreet, Henk-Jan en Peter krijgen nieuwe vrienden, druk 1, 97 blz.
drie mooie zwart-wit tekeningen door Hans Ellen, jongens en meisjes van 8-14 jaar, Prijs: f 12,25.
Inhoud: Het gezin Van Staveren is verhuisd naar een ander dorp. Margreet, Henk-Jan en Peter gaan naar een andere school. Ze krijgen nieuwe vrienden en vriendinnen en ze beleven van alles en nog wat. Ook gaat het wel eens verkeerd en doen ze hele domme dingen. Maar van de mooie momenten genieten ze ook met elkaar.
Conclusie: Dit is het tweede boek over Margreet, Henk-Jan en Peter. Een mooi levensecht boek. Het heeft een goede geestelijke strekking.
Eindoordeel: warm aanbevolen. W. Markus.
Tweede beoordeling:
Inhoud: Margreet, Henk-Jan en Peter zijn verhuisd naar een ander dorp. Vooral Margreet moet daar erg aan wennen. Toch krijgt ze weer een nieuwe vriendin. Met haar en met de nieuwe vrienden van haar broertjes beleeft het drietal heel wat avonturen. Ze halen nogal wat kattekwaad uit, bijvoorbeeld bij een oude mevrouw belletje trekken. Maar ze maken ook ernstige dingen mee, zoals de ziekte van Anneke die op school geplaagd wordt.
Beoordeling: We kennen de drie hoofdpersonen van dit boek al uit een eerder boek van deze schrijfster: "De spannende vakantiedagen van Margreet en Henk-Jan. Nu is de kleine Peter er dus bijgekomen. Op een gezellige manier worden allerlei voorvallen beschreven die de lezertjes best zullen aanspreken. De godsdienstige sfeer in het boek is geheel verantwoord. De illustraties zijn erg mooi. Het hadden er best wat meer mogen zijn! De illustratie op de omslag nodigt direkt tot lezen uit.
Conclusie: warm aanbevolen. A. Doeland.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1988

Open Boekbeoordeling.