Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronMax de Lange-Praamsma

Marlieske doet aan wintersport, druk 1, 107 blz.
prijs f 1,70 gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Marlieske zit op school als het gaat sneeuwen, dit is het begin van een echte Hollandse winter. Al spoedig is er ijs en kunnen de kinderen volop genieten van het schaatsen. Marlieske en haar vriendinnetje maken een grote tocht, die avontuurlijk eindigt. Strekking: Een met opzet verwerkte strekking is in dit boekje niet te vinden; het gezinsleven met zijn ups en downs, met zijn geven en nemen wordt getekend. Marlieske heeft daarin haar eigen maar ook gewone plaats.
Conclusie: Een eenvoudig, aardig meisjesboek, dat de meisjes wel zal boeien. Geweldige dingen komen niet aan de orde, maar in zijn geheel leest het wel vlot.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
Max de Lange-Praamsma

Marlieske doet aan wintersport, druk 1, 107 blz.
Marlieske doet aan wintersport door Max de Lange-Praamsma. In dit tiende deel uit de Marlieske-serie beleeft dit spontane kind uit een degelijk protestants gezin intens de Hollandse winter. Ze geniet van de sneeuw, van de gezelligheid thuis en ze maakt een schaatstocht met haar vriendinnetje. Als de mist hen overvalt, geraken zij echter in moeilijkheden. Vriendelijke zigeuners komen hen te hulp. Het geheel is van een ietwat geforceerde opgewektheid en lijdt ook wel aan breedsprakerigheid. (geb. f 1,70)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1965-66

Open IDIL-Gids.