Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



A.G. Lameris-Bolt

Marientje mag ook mee, druk 1, 110 blz.
prijs f 1,90 gecart.; meisjesboek.
Inhoud: Marientje mag met haar moeder, die weduwe is, op familiebezoek naar Amerika. De voorbereidingen, de reis en de aankomst worden zeer mooi verteld. Strekking: Zich in Gods handen bevelende gaat de weduwe met haar meisje op reis. Dankbaar ontmoet ze haar familie en ook dan stijgt lof op tot God, die hen bewaarde.
Conclusie: Zeer goed meisjesboek, waarin vriendschap en liefde een voorname plaats innemen.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
A.G. Lameris-Bolt

Marientje mag ook mee, druk 2, 109 blz.
prijs f 2,45 gebonden, geillustreerd; meisjesboek, leeftijd 9-12 jaar.
Inhoud: Marientje en haar moeder, die weduwe is, maken met de Rijndam een reis naar Amerika voor een familiebezoek. Reis, en aaankomst worden boeiend beschreven.
Conclusie: Goede reisbeschrijving, verzorgde taal en. stijl. Gepoogd wordt de godsdienstige opvoeding van het meisje een goede plaats te geven. Dat blijft echter wat aan de oppervlakte.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1970

Open Boekbeoordeling.
A.G. Lameris-Bolt

Marientje mag ook mee, druk 3, 110 blz.
Marientje mag ook mee door A.G. Lameris-Bolt beschrijft, hoe Marientje met haar moeder voor een half jaar naar Amerika mag op familie-bezoek. Het meisje geniet van alle voorbereidingen en van de heerlijke bootreis. De aankomst in New York, het weerzien met de familie en de plannen om Marientje een half jaar op een Amerikaanse school te plaatsen vullen de verdere hoofdstukken. De jonge lezeresjes kunnen uit dit prettige boek ook nog wat Engelse woorden leren, waarvan de uitspraak fonetisch wordt aangegeven. De protestantse sfeer is voor katholieke lezeresjes geen bezwaar. (geb. f 1,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.

A.G. Lameris-Bolt

Marientje mag ook mee, druk 3, 110 blz.
prijs geb. f 5,25; meisjesboek, leeftijd 10-12 jaar.
Inhoud: Marientje mag met haar moeder op familiebezoek naar Amerika. Na allerlei voorbereidingen gaan ze aan boord van een groot zeeschip, waarop Marientje tijdens de reis allerlei avonturen beleeft.
Conclusie: 1. De strekking is wel christelijk, maar nogal oppervlakkig. Er wordt b.v. uitgebreid geschreven over St. Nicolaasavond, maar in het geheel niet over het Kerstfeest: een gemiste kans! 2. Er staat nogal wat Engels in; jammer dat de uitspraak in voetnoten zo slecht staat aangegeven!
Eindoordeel: voor uitdeling met Kerst niet aanbevolen, met het oog op punt 1, hierboven genoemd.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1976

Open Boekbeoordeling.