Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronEduard Ewert

Maar één keer per jaar, druk 1, 53 blz.
gebonden, duidelijke, eenvoudige tekeningen, geschikt voor jongens en meisjes vanaf ± 8 jaar, prijs f 5,95.
Inhoud: Een Russische jongen, Victor, vertelt over het bezoek aan zijn vader die in een strafkamp zit. Hij vertelt over de lange reis, het wachten, controle in het kamp, de ontmoeting met z'n vader in een bezoekskamer waar kakkerlakken zitten en waar ze afgeluisterd worden, en over het afscheid van zijn vader. De grote afhankelijkheid en het vertrouwen op God komt heel goed tot uiting in het verhaal.
Conclusie: Een mooi boekje voor jonge kinderen, waarin heel eenvoudig wordt verteld hoe het ongeveer is als je vader, om zijn geloof in Jezus Christus, in een gevangenkamp is opgesloten in Rusland. Leerzaam.
Eindoordeel: warm aanbevolen. E. ten Berge-v.d. Berg
Tweede beoordeling:
Inhoud: De vader van Victor, een Russische jongen, zit in het strafkamp. Victor mag met zijn moeder mee om vader te gaan bezoeken. Maar het valt helemaal niet mee om bij vader te worden toegelaten. Een aangrijpend verhaal. Eduard Ewert, die dit verhaal schreef, heeft als kleine jongen zijn vader bezocht in het strafkamp. Later was hij zelf in totaal vijf jaar in een strafkamp en kreeg hij daar ook bezoek van zijn kinderen. Hij weet dus hoe het er daar aan toe ging!
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1989

Open Boekbeoordeling.