Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Hanny van de Steeg-Stolk

Linda en Eline en Snuffie, druk 1, 83 blz.
geschikt voor meisjes, om voor te lezen: vanaf ± 4 jaar, om zelf te lezen vanaf ± 7 jaar, AVI 5, gebonden, geïllustreerd met 10 mooie zwart-wit tekeningen van Jaap Kramer. Prijs f 11,90.
Inhoud: De tweelingzusjes Linda en Eline wonen in de buurt van een oud en griezelig huis. Al lange tijd staat het leeg. Maar dan komen er weer nieuwe bewoners. Het zijn een kunstschilder en zijn vrouw met hun zoontje Rik. Al gauw worden Linda en Eline en Rik goede maatjes met elkaar. Bij Rik thuis hebben ze een kooi met twee muizen: een grijze en een witte. Daar zijn de zusjes helemaal weg van. Als er zeven jonge muisjes geboren worden, willen zij er heel graag één van hebben. Maar dat mag niet van papa en mama. Ze hebben nl. al een schildpad en een kanarie. Zes muisjes gaan naar kinderen in hun klas. Nu blijft er nog één over. Die noemen ze Snuffie. Die moet eigenlijk naar de dierenwinkel. Maar Linda, Eline en Rik weten Snuffie te verstoppen. Dat is best heel spannend. Ze zorgen goed voor Snuffie. Wat zijn Linda en Eline blij, als Snuffie toch bij hen mag komen in de kooi van hun weggevlogen kanarie.
Conclusie: Een leuk en fris verhaal voor meisjes. Met plezier en spanning zullen zij dit boek lezen. De zorg en de liefde voor dieren wordt positief beschreven. Vandaar:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen aan den IJssel W Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1999

Open Boekbeoordeling.