Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J. Visser-Vlaanderen

Lettie en Lottie en ... Anneke, druk 1, 74 blz.
Geïllustreerd met geplastificeerd omslag; prijs f 5,50; meisjesboek, leeftijd 7-10 jaar. Lettie en Lottie zijn een gezellige tweeling. Vooral Lottie praat nog wel eens haar mondje voorbij, maar weet toch na veel narigheid de weg die ze gaan moet. Veel liefde hebben ze voor Anneke. Ook die weet, hoe jong ook, dat je met alle nood tot de Heere mag gaan.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1976

Open Boekbeoordeling.
J. Visser-Vlaanderen

Lettie en Lottie en ... Anneke, druk 1, 74 blz.
Voor kinderen schrijven is niet zo eenvoudig als het soms wel lijkt. Het gevaar zit er in, dat we het iets te zoetelijk doen, terwijl er gerust iets meer pit in mag zitten. Van een tweeling vertelt dit boekje, van een verjaardag van deze twee. Ook nog van een derde, namelijk Anneke, die in een ziekenhuis terecht komt en later bij de tweeling thuis opgenomen wordt. Alles verloopt nog, al gunstig, waar we in het leven maar niet steeds op rekenen kunnen. Ik dacht, dat het nuttig zou zijn, als de getekende personen iets meer vlees en bloed kregen. Het boekje is keurig uitgegeven, wat van de vorige twee ook gezegd kan worden. Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1977

Open Boekbeoordeling.
J. Visser-Vlaanderen

Lettie en Lottie en ... Anneke, druk 1, 74 blz.
voor meisjes van 6-10 jr. geillustr., prijs f 7,75.
Inhoud: Lettie en Lottie zijn tweelingzusjes van 10 jaar. In hun klas zit Anneke. Dit meisje woont bij haar tante, omdat ze geen ouders meer heeft. Maar tante is vaak ziek. Op een dag wordt Anneke op school ziek. In overleg met haar tante zorgen de ouders van de tweeling voor haar. Ze moet echter naar het ziekenhuis en ligt daar nog als het Kerstfeest is. Ook ligt daar een meisje dat van Anneke hoort, dat je met al je zorgen mag komen bij de Heere Jezus. Lottie steelt bij de bakker chocolade met de bedoeling dat aan Anneke te geven. Dit geeft haar geen rust. Het komt echter goed. Als Anneke uit het ziekenhuis komt, vindt ze bij de tweeling en hun ouders een nieuw thuis.
Conclusie: God lief hebben boven alles en de naaste liefhebben als jezelf - deze twee elementen komen in dit boek duidelijk en op kinderlijke wijze naar voren. Deze dingen leven ook echt voor de tweeling en de ouders. Het verhaal boeit en zal de meisjes die het boek lezen zeker aanspreken. De uitgever heeft hier en daar wel wat fouten in spelling en interpunktie laten passeren. Dit neemt echter niet weg, dat we het boek graag in de handen van de (zondagsschool)kinderen zouden zien!
Eindoordeel: Warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.