Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Christiaan B. van Veen

Kora en haar aap, druk 1, 45 blz.
prijs gecartonneerd f 1,30; meisjesboek.
Inhoud: Het verhaal vertelt inzonderheid van Kora en haar broer Sandri. Een aap speelt een belangrijke rol, die aan Kora duidelijk maakt waar allerlei voorwerpen verborgen zijn, die de laatste tijd vermist werden. De aap wordt gewond en gelijk met Sandri naar een ziekenhuis gebracht, waar beiden beter worden. Sandri komt weer thuis, de aap mag in het ziekenhuis blijven tot vermaak van de patiƫnten.
Conclusie: Een boekje, dat ook al tot de "bekroonde" behoort uit de inzendingen naar aanleiding van de uitgeschreven prijsvraag, voldoet heel niet voor de Kerstfeestuitdeling op onze Zondagsscholen. Een neutraal boekje met een vrij onbelangrijke inhoud, waarin een intelligente aap een belangrijke rol speelt.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Christiaan B. van Veen

Kora en haar aap, druk 1, 45 blz.
Kora en haar aap door Christiaan B. van Veen. Pretentieloos verhaaltje over een klein donkerbruin meisje in een vaag tropisch land. Kora speelt soms met het aapje Slinger, dat ze met bananen uit de bomen lokt. Uit een soort dankbaarheid brengt Slinger haar bij een holle boom, waar hij allerlei moois verstopt heeft dat de dorpelingen missen. Als Kora's broertje naar het verre blanke ziekenhuis moet, mag Slinger mee en hij vermaakt ginds de zieke kinderen. Jammer dat het boek een duidelijke situering mist; het overigens zwakke verhaal zou er voor de lezertjes iets ontwikkelends door gekregen hebben. (geb. f 2,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.