Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronFrouck van der Hooning

Evelyn ontdekt het leven, druk 1, 164 blz.
Voor de oudste categorie meisjes schreef Frouck van der Hooning een goed, gezellig verhaal, spelend in de noordwest-hoek van Overijssel. Vollenhove maakt zich op om de zeshonderste verjaardag van het verkrijgen van de stadsrechten te vieren. Zij vertelt in Evelyn ontdekt het leven, over de vreugden en verdrietelijkheden van enkele jongens en meisjes, H.B.S.-leerlingen, uit gave gezinnen, waar nog geloof en idealisme wonen. Evelyn is een fris kind uit een notarisgezin, die ondanks gemene intriges haar Joep van de dokter natuurlijk toch krijgt. Geschreven vanuit zeer principieel protestants-christelijke opvatting, maar ook voor katholieke oudere meisjes overal aanvaardbaar.(f 3,50; geb. f 4,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1956-57

Open IDIL-Gids.

Frouck van der Hooning

Evelyn ontdekt het leven, druk 2, 158 blz.
niet geb., geen illustraties, geschikt voor meisjes van 16 jaar en ouder. Prijs f 10,25
Inhoud: Evelyn, de hoofdpersoon in dit verhaal, woont in Vollenhove. Elke dag reist ze, samen met een leuk stel klasgenoten, met de bus naar school in Zwolle. Ze zit vlak voor haar eindexamen lyceum. Het is hard studeren en er ontstaan nog al wat spanningen tussen de jongens en meisjes van haar klas. In dit examenjaar viert de stad Vollenhove het 600-jarig bestaan. Evelyn schrijft een prachtig verhaal over de geschiedenis uit de Middeleeuwen. Het is zo goed, dat het zelfs in een tijdschrift geplaatst wordt.
Conclusie: Dit mooie boek is het le deel uit een serie van vier. Het is een fijn en gaaf verhaal. Wat dit betreft zou ik het warm kunnen aanbevelen. Voor de kinderen van de zondagsschoolleeftijd is het echter te hoog gegrepen. Op grond hiervan derhalve
Eindoordeel: Niet aanbevolen W.M.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.