Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Anne de Graaf

Waar het vuur brandt, druk 1, 344 blz.
Op zoek naar haar vader, vindt zij twee mannen die van haar houden. Wie moet zij kiezen?
Luidsprekers hadden na de Tweede Wereldoorlog fier geproclameerd dat de Sovjets Polen hadden bevrijd. Maar de zogenaamde bevrijding is het begin van nog meer verschrikkingen wanneer het stalinisme Polen in zijn greep krijgt. De hoop om het land uit de puinhopen van de oorlog te herbouwen, vervliegt; het besef groeit dat niets is wat het lijkt te zijn onder de Russische overheersing.
Hanna en Tadeusz Piekarz proberen na de oorlog weer een bestaan op te bouwen. Door de stalinistische regering worden ze echter vervolgd om hun geloof. Onder deze druk groeien hun twee zonen, Jasiu en Piotr, op. Een van hen kiest voor het geloof van zijn ouders; de andere komt daartegen in opstand en raakt betrokken bij het ondergrondse verzet.
Ondertussen heeft de Amerikaanse spion Jacek Duch zich een stevige positie verworven in de communistische regering. Dan komt zijn dochter naar Polen, op zoek naar haar verdwenen vader. Ze ontmoet de familie Piekarz en wordt verliefd op beide broers. Hoe kan ze ooit kiezen tussen die twee mannen, zo tegengesteld als dag en nacht?
Anne de Graaf schreef vele boeken voor volwassenen en kinderen. Haar werk is in meer dan 30 landen uitgegeven. Waar het vuur brandt is het vervolg op Brood op het water, over de verschrikkingen in Polen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.
Omschrijving inhoud in boek