De Libel
; ; ; ; ; ;

Tijdschrift De Libel


In januari 1935 verscheen het eerste nummer van het tijdschrift De Libel : maandschrift voor deze tijd, bij de uitgeverij Bosch & Keuning te Baarn. Het tijdschrift is duidelijk verbonden met de Libellen-reeks (zie elders op deze website). Dat blijkt duidelijk bij de aankondiging van dit blad. Zie de afgebeelde bladzijden aan het eind.
Voor een volledige beschrijving van het tijdschrift zie gegevens opgenomen bij het Historisch Documentatiecentrum. Het blad is geen lang leven beschoren geweest, de derde jaargang was tevens de laatste jaargang.
In 1936 verscheen een extra nummer van De Libel, een lustrumnummer, waaruit de verwevenheid van het blad met de Opgang-serie en de Libellen-reeks, duidelijk blijkt. Zie hiernaast voor de eerste drie bladzijden van dit nummer.
De inhoudsopgaven van zoveel mogelijk jaargangen worden opgenomen. Een jaargang welke gedeeltelijk is gedigitaliseerd, wordt aangegeven met een * achter het jaargangnummer. In dat geval kan men door op een link in de kolom hiernaast te klikken door deze jaargang heen bladeren. Ook kan men zoeken op een specifieke auteursnaam of titel.

Jaarg. Jaar Jaarg. Jaar Jaarg. Jaar
1*1935 2*1936 3*1937Bladeren

Blader in jaargang 1 2 3

Zoeken


Het is ook mogelijk rechtstreeks naar een auteur of onderwerp in de bestanden van dit tijdschrift te zoeken.

Zoek Auteur/Illustrator:

((gedeelte) voornaam of achternaam)

Zoek Titel:

(gedeelte)Open hier het

zoeksysteem


om direct in alle pagina's te zoeken.